TÜBİTAK 1001 PROJESİ

Fen Bilimleri Öğretmenlerinin Mühendislik Tasarım Temelli Uygulamalara Yönelik Yeterliliklerinin Geliştirilmesiiçin Hibrit Mentörlük Modeline Dayalı MeslekGelişim Programının Tasarlanması, Uygulanması ve Değerlendirilmesi Projesi

09.10.2023 191

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 21.11.2022 tarihli 63899434 sayılı izni ile gerçekleştirilen  TÜBİTAK-ARDEB 1001 Kodlu araştırma projeleri tarafından desteklenen "Fen Bilimleri Öğretmenlerinin Mühendislik Tasarım Temelli Uygulamalara Yönelik Yeterliliklerinin Geliştirilmesiiçin Hibrit Mentörlük Modeline Dayalı MeslekGelişim Programının Tasarlanması, Uygulanması ve Değerlendirilmesi" projesi için düzenlenen Sinop Üniversitesi’ndeki çalıştaya okulumuz fen bilimleri öğretmenlerinden Serap Avcu Bolat katılmıştır ve okulumuz 1.5 yıl sürecek bu projeye dahil olmuştur. Proje kapsamında öğrencilerimize mühendislik tasarım süreci uygulamaları yaptırılacak olup, proje kapsamında hibe edilen ekipmanlarla kayıt altına alınacaktır. ( video , fotoğraf ve çeşitli görseller )

Proje web sitesine buradaki linkten ulaşabilirsiniz.

Projenin Amacı

Fen bilimleri öğretmenlerinin mühendislik tasarım temelli uygulamalara yönelik yeterliliklerinin geliştirilmesi için hibrit mentörlük modeline dayalı mesleki gelişim programının tasarlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Projenin Katılımcıları

Ankara, Erzurum, Eskişehir, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Van illerinde yatılı bölge ortaokulları, Bilim ve Sanat Merkezleri ve genel ortaokullarda görev yapmakta olmak 48 fen bilimleri öğretmeni projenin çalışma grubunu oluşturmaktadır.

Projenin Ortamları

Üç adımda gerçekleştirilecek olan eğitimlerin ilki Sinop Üniversitesi-Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde, ikincisi Sinop Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden çevrim içi ve üçüncüsü Ankara- Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirilecektir.

Proje Tanıtım Videosu aşağıdaki gibidir.