Osman Kavuncu Ortaokulu

Vizyon: Türk milli eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; vatan sevgisini içselleştirmiş, milletine aşık, milli ve manevi değerlerine gönülden sevdalı, öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı, bilgili, becerili yüksek ahlak ve karaktere sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.

Misyon: Milli ve manevi değerlerine gönülden bağlı, bu değerleri yaşayan-yaşatan, fikri hür, vicdanı hür, yenilikçi, kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, her şart ve zeminde kendini rahatlıkla ifade edebilen bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: TUBİTAK 15.Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları Türkiye Birinciliği, Uluslararası TURKİSHOPEN Tekvando Şampiyonası Avrupa İkinciliği. Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü. Sekiz ayrı branşta bireysel alanda Kayseri birinciliği. Kızlar Voleybol Kayseri dördüncülüğü.

Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Sportif Etkinlikler: Uluslararası TURKİSHOPEN Tekvando Şampiyonası Avrupa İkinciliği. Sekiz ayrı branşta bireysel alanda Kayseri birinciliği.Ayrıca il ikincilik ve üçüncülükleri Kızlar Voleybol Kayseri dördüncülüğü. Eskrim Kılıç dalında Kız ve Erkeklerde Kayseri İl birinciliği/İl üçüncülüğü.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: 2021 Yılı TUBİTAK 15.Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları Türkiye Birinciliği, 2019 Yılı Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü. 2020 Tübitak-4006 başvurumuz kabul edildi.Ancak pandemiden dolayı sergimizi gerçekleştiremedik.

Telefon - 0352 3311580

WEB - https://osmankavuncuortaokulu.meb.k12.tr

Adres - Osman Kavuncu Mh. Cem Sultan Cd No18 Melikgazi / Kayseri

Kütüphane Kitap Sayısı :2000